Esther_Square01

Ik ben Esther Nagtegaal, oprichtster van Kraamzorg Esther. Samen met mijn man woon ik in Zeewolde. Moeder van drie kinderen en oma van twee prachtige kleindochters. In 2002 kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot kraamverzorgende te volgen en ik heb nooit spijt gehad dat ik dit mooie beroep gekozen heb.

Na mijn diplomering heb ik een aantal jaar voor een kraambureau gewerkt. In 2009 besloot ik voor mijzelf te beginnen, om gezinnen nog beter te kunnen ondersteunen in deze bijzondere week. Iedereen is anders en heeft een ander beeld van een kraamweek. Om invulling te geven aan deze wensen, past het beter bij mij om als zelfstandige te werken. Om na een week van een gezin afscheid te nemen en te weten dat zij de zorg hebben gehad die het beste bij hen paste, geeft enorme voldoening.

Naast mijn diploma als kraamverzorgende, sta ik ook ingeschreven bij het Kenniscentrum KCKZ en zorg ik ervoor dat ik door middel van bijscholingen en trainingen goed op de hoogte ben van alles uit mijn vak. Zo kan ik alle gezinnen goed bijstaan in zo’n belangrijke week.

Misschien heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik neem de tijd om al je vragen te beantwoorden. Het gaat erom dat jullie een fantastische kraamweek zullen hebben.

Kraamzorg Esther in Afrika

In 2014 heb ik samen met mijn man Stichting Fountains of Joy opgericht. Wij wilden lange tijd graag zorgen voor weduwen, wezen en armen, wat wij door middel van de stichting nu al een aantal jaren vol enthousiasme doen. Zo houden wij diverse projecten in Afrika, waarin wij mensen onderwijs geven, projecten organiseren in de sloppenwijken en we hebben een school gebouwd, zodat kinderen een betere toekomst kunnen krijgen.
Vanwege mijn passie voor baby’s geef ik ook cursussen en trainingen voor (aanstaande) mama’s. De voorlichting en zorg in Afrika is heel anders dan bij ons in Nederland. Veel moeders hebben geen idee wat hen te wachten staat als zij zwanger worden. Ze worden niet voorgelicht over de veranderingen in hun lichaam en hoe zij goed voor zichzelf en de baby kunnen zorgen. Daarnaast is er weinig tot geen zorg.

Tijdens deze cursussen en projecten geef ik moeders uitleg over hun lichaam en zwangerschap. Ze ontvangen informatie en praktische tips over hygiëne, verzorging en de bevalling. Ook geef ik training aan nieuwe moeders. Zo leren ze onder andere over voeding en over veiligheid. Hoe zorg je voor een baby, waar moet je op letten, hoe ontwikkelen baby’s zich het eerste jaar.

Een leuke uitdaging, om de mensen daar te helpen met de middelen die zij hebben. Hoe kunnen moeders goed voor zichzelf en hun baby zorgen zonder schoon water, verloskundige of andere middelen. Ik ga samen met hen op zoek naar wat er mogelijk is met wat ze wél hebben, om ervoor te zorgen dat ook de baby’s daar een zo goed mogelijke start krijgen.

goede zorg

Door iemand die je kent